Wat zijn Wemeldinge en Walsoorden?

Beide dorpen zijn gevestigd in Zeeland, in het Noorden van het Zeeuwse gebied. Wemeldinge ligt op Zuid-Beveland en Walsoorden in Zeeuws-Vlaanderen aan het zogenoemde vaste land. Om een beeld te krijgen van beide plaatsen, geven wij u daar een omschrijving van.

Wemeldinge

Aan de Noordkant van dit idyllische dorp ligt Nationaal Park Oosterschelde. Dit is een ware toeristentrekker en het zorgt jaarlijks voor vele internationale bezoekers. Het is ook nog eens het grootste Nationale Park van Nederland. Verder is Wemeldinge omgeven door weilanden, die deels de grootste charme van deze plaats bepalen. Om te zorgen dat deze toeristen ook met overnachting van dit mooie stukje natuur kunnen genieten, zijn er ook een camping en een aantal hotels aanwezig.

Het is niet alleen het Nationaal Park dat veel bezoekers trekt, maar ook het dorp Wemeldinge zelf. Hiervan zijn velen ook fietsliefhebbers, omdat de omgeving van het dorp nagenoeg perfect is voor een mooie fietstocht. Ook is het een uitgelezen punt om de Oosterschelde te beleven. In het dorp zelf kunt u meerdere kerken en monumenten bewonderen en er staat ook nog eens een molen.

Walsoorden

Walsoorden is een zeer klein dorpje met slechts een paar honderd inwoners en is onderdeel van de gemeente Hulst. Ondanks het kleine inwoneraamtal heeft het wel een haven die in de geschiedenis (tot in de jaren 40) gebruikt werd als vertrekpunt voor een veerdienst over de Westerschelde naar Hansweert.

Het dorp is, sinds de veerdienst verplaatst werdnaar de dorpen Kruiningen en Perkpolder, iets minder bedrijvig geworden. Het is desalniettemin een prachtige plek om een keer te hebben gezien. Bezoek dan zeker ook eens de Beaufortsluis. Deze is gebouwd in 1906, de locatie is aan de Eeckseweg. Nog een voordeel is dat Terneuzen slecht op een paar kilometer afstand van het dorp is. Deze grotere plek leent zich ook prima voor een leuk dagje uit.