Steden in de omgeving van Hasweert in Nederland

Gezien de positie waar Hansweert zich geografisch begeeft is het een ideale uitvalsbasis voor een trip naar verschillende steden die dichtbij gelegen zijn. We hebben het dan niet alleen over steden in de provincie Zeeland zelf, maar ook over steden in de provincie Noord-Brabant en zelfs over de grens in België. Al deze plaatsen zijn binnen een uur te bereiken vanuit Hansweert.

Middelburg

Middelburg is de grootste plaats van de province Zeeland. Het telt bijna 50.000 inwoners. In Middelburg kunt u goed terecht voor een dag winkelen, maar ook om cultuur op te snuiven. U zult er gauw achter komen dat de stad een rijke cultuur heeft. Het staat er bol van de monumenten, kerken en molens. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de vele toprestaurants die de stad, die net als Hansweert ligt op Zuid-Beveland, rijk is.

Bergen op Zoom

In het uiterste Westen van de provincie Noord-Brabant vindt u Bergen op Zoom, dat letterlijk tegen Zeeland aanligt. Het enige wat de stad scheidt van deze provincie is het water. Met een mooi, overzichtelijk centrum waar prachtige pleinen en klassieke straatjes zijn te vinden kunt u zich hier ongetwijfeld vermaken. Buiten het uitgebreide aanbod van horeca gelegenheden en winkels telt de stad een ongelofelijk aantal van maar liefst 800 monumenten, 200 hiervan staan op de lijst met rijksmonumenten.

Antwerpen

Zelfs een dagtrip naar het buitenland is makkelijk te ondernemen vanuit Hansweert. Dan wel naar Antwerpen natuurlijk. Niet alleen is de plek ontzettend dichtbij, het is ook de tweede grootste stad van België na Antwerpen. Dit komt door de haven, die de grootste van het land is. Deze haven is ook al jarenlang een belangrijk handelspunt voor zowel de Belgen als de Nederlanders. In een stad van deze grootte is zoveel te doen dat u er gerust een aantal dagen kunt verblijven, Antwerpen zal u zeker niet doen vervelen.