De weersomstandigheden in het dorp

Het weer in deze hoek van Nederland kan onstuimig zijn en heeft een sterk karakter, net als de meeste Zeeuwen zelf. Dit is in Wemeldinge geen uitzondering. Vanwege de ligging aan het water is er over het algemeen veel wind, die vanaf de Oosterschelde aan komt waaien en dan hier het land op gaat. Neerslag is ook vrij gebruikelijk en kan het hele jaar door vallen. Dit neemt niet weg dat het af en toe ook lekker weer kan zijn in dit gebied. Het grootste voordeel daarvan is nog dat u overal omringd wordt door water en het strand ook nooit ver weg is. Wij raden dan ook zeker aan om eens een dagje uit te gaan waaien op de Zeeuwse stranden, of het nu is om een wandeling te maken als het guur en regenachtig is, of in de zomer om te genieten van een zonnige dag en lekker te gaan zwemmen. Het kan allebei.

Over het algemeen kunnen wind en regen het hele jaar door voor komen hier, in verband met het typische zeeklimaat dat heerst. Er zit wel een redelijk verschil in de temperatuur in de zomer en winter. De koudste maanden van het jaar zijn over het algemeen december, januari en februari. De temperatuur kan in deze periode tot onder het nulpunt dalen, al vriest het nooit heel veel. Als u gaat voor warm weer, is de beste periode in de zomermaanden juni, juli en augustus. De herfst en de lente zijn de iets gematigdere periodes, wat inhoudt dat het ook in deze tijd zeer aangenaam weer kan zijn.

De regio heeft ook verschillende weerstations, zo zit er een in Vlissingen en een in Kruiningen. Wanneer u een bezoek brengt aan Wemeldinge en/of Walsoorden kan het dus altijd verstandig zijn een goede regenjas en stevige paraplu mee te nemen die een beetje wind kunnen hebben. Maar vergeet in de zomer ook vooral u zwembroek niet en ga genieten op een van de vele stranden die het gebied rijk is.