Breng een bezoek aan Yersekendam

10366056Yersekendam is een klein dorp tegen het dorp Yerseke aan, wat tevens een onderdeel ervan is. Het is aan de Noordkant omringd door het water van de Oosterschelde. Wat fijn is is dat het net als grote broer Yerseke makkelijk te bereiken is vanaf treinstation Kruiningen-Yerseke. Ook Yersekendam ligt nog steeds op loopafstand.

Ondanks de beperkte grootte trekt het dorp toch ieder jaar weer een lading bezoekers. De reden hiervan? Er ligt een camping. Laat dat nu ook de ideale uitvalsbasis zijn om het gebied te ontdekken, van een warme dag aan het strand te genieten of ergens heerlijk te gaan eten. Voor liefhebbers van wandelen en fietsen is er ook haast geen betere locatie beschikbaar. Er zijn talloze mogelijkheden om er vanuit hier een of meerdere dagen op uit te trekken. Breng een bezoek aan Yersekendam en u weet direct waarom deze plek zo geliefd is bij de vaak terugkerende gasten. De camping ligt direct aan het begin en vlakbij de havens van Yerseke. Dit is ook weer een prima locatie om eens een middag te spenderen. Daarnaast zijn er in de zomermaanden vele activiteiten die worden georganiseerd door onder andere de camping en de gemeenschap.

Omdat u toch al in de buurt bent mag een bezoek aan Yerseke zeker niet uitblijven. Zo is er in augustus het mosselfestival en laat het dorp zien dat je ook als je klein bent, je in andere dingen heel groots kunt zijn. Yerseke heeft de grootste mosselveiling van Europa. Wat nog handiger is, is dat deze naast de camping ligt. Sluit de dag af in het altijd bruisende centrum waar voldoende vermaak is voor zowel jongeren als de wat ouderen. Voor meer informatie over de vele dingen die er te doen en te zien zijn, kunt u terecht bij de plaatselijke VVV, waar ze graag informatie met u delen en goede tips kunnen geven.